HUSET VENTURE DESIGNER HISTORISK UDSTILLING PÅ AARHUS RÅDHUS

Huset Ventures reklamebureau står sammen med 22 lokale arkiver og Stadsarkivet bag plakatudstilling i Rådhushallen. Udstillingen er åben fra 1. april.

Aarhus Rådhus fylder 75 år i år. Dette markeres blandt andet med en stor plakatudstilling i Rådhushallen i Aarhus fra 1. april og en uge frem. Det er de 22 lokalarkiver og Stadsarkivet i Aarhus Kommune, der med udstillingen fortæller om den lokale udvikling i de 75 år – en periode, hvor hele velfærdssamfundet er blevet til. I samme periode har kommunalreformen i 1970 også haft stor betydning for udviklingen.

På udstillingen kan man f.eks. se mere om Beder-Malling, der slet ikke ønskede at blive en del af Aarhus Kommune i 1970, om de markante fysiske forandringer i det nordlige Aarhus og om rådhuset under krigen, hvor bygningen blev saboteret.

– Hver plakat fortæller en selvstændig lokal historie via billeder valgt af de enkelte lokalarkiver. Missionen har været at skabe et gennemgående udtryk for de mange plakater, der gør de enkelte historier så tilgængelige som muligt på trods af, at de enkelte lokale historier er så forskelligartede. Herudover at skabe en overordnet visuel identitet tilpasset udstillingen og de smukke lokaler i Rådhushallen, fortæller Birgitte Bredegaard Jensen, AD’er i Huset Venture.

Udstillingen hedder ” I lokalhistoriens tegn – en udstilling om 75 års udvikling i og omkring Aarhus. Der er gratis adgang til udstillingen i Rådhusets åbningstid, som er hverdage kl. 8-16.