HANDICAPPRIS TIL HUSET VENTURE I BALLERUP

For første gang nogensinde er Ballerup Kommunes årlige handicappris gået til en virksomhed – nemlig Huset Venture.
Ballerup Kommune har gjort et usædvanligt valg med årets modtager af kommunens handicappris. Prisen er nemlig gået til den socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture med hjemsted i Ballerup Kommune. Huset Venture Storkøbenhavn har 30 ansatte – de 25 er i fleksjob pga. enten handicap, sygdom eller ulykke.

Prisen gives til en organisation, en person, en forening eller en virksomhed, som har forbedret vilkårene for mennesker med handicap og som gør en forskel i Ballerup Kommune for at få mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Det er første gang, at prisen er gået til en virksomhed.

Borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Wûrtzen, Soc. dem., uddelte prisen i Huset Venture fredag d. 29. januar og sagde her, at et stort flertal af de som havde indstillet mulige kandidater til kommunens handicapråd havde peget på netop Huset Venture. Og at både han og kommunens handicapråd er glade over at kunne give prisen til en virksomhed, der gør en så stor forskel i forhold til at ansætte personer med handicap.

– Det er lige sådan en virksomhed, vi har brug for – specielt når det handler om det rummelige arbejdsmarked, sagde han.

Lone Gregaard, leder af Huset Venture Storkøbenhavn, takkede Ballerup Kommune. Hun er stolt af prisen og mener, at det er vigtigt med fokus på det at ansætte mennesker med handicap – et ansættelsesforhold som slet ikke behøver være så svært.

– Denne pris betyder uendeligt for os. Vores arbejdsplads rummer alt lige fra svære fysiske handicap til psykiske lidelser, og det kræver en respekt for mennesket bag det enkelte handicap. Denne pris giver os mulighed for at vise andre virksomheder, at det kan lade sig gøre at drive en professionel virksomhed – også selvom flertallet af medarbejderne har nedsat arbejdsevne, siger hun.

Huset Venture har professionel systue, der leverer alt indenfor skrædderi, samt hjælpemidler i tekstil til handicappede, og herudover en regnskabsuddannelse og en kursus- og afklaringsenhed.