HUSET VENTURE HJÆLPER SOCIALT UDSATTE UNGE I ARBEJDE PÅ ØKOLOGISK LANDBRUG

Huset Venture og Aarhus Kommune har indgået kontrakt om et afklarings- og beskæftigelsesprojekt for unge på det økologiske landbrug, Topkærgaard i Aarhus.

Op til 15 unge, der ikke er i uddannelse eller job, kan nu starte i et afklaringsforløb på landmand Kim Quists økologiske landbrug ”Topkærgaard” i Kasted nord for Aarhus. Disse unge vil blive visiteret gennem Huset Venture til et praktikforløb og vil under forløbet modtage socialfaglig støtte fra Huset Venture, således at de bliver mere afklaret i forhold til deres fremtidsmuligheder på arbejdsmarkedet.

Topkærgaard er et økologisk landbrug udformet som et socialøkonomisk projekt med blandt andet sansehave, gårdhave og hønseri med tilhørende salg fra sin gårdbutik i Kasted nord for Aarhus. Det er den socialt engagerede landmand Kim Quist og hans hustru, Lene Quist, som står bag landbruget.

– Der er i Aarhus Kommune fokus på både økologi og socialøkonomi. Dette projekt bygger bro mellem disse to verdener. Landbruget vil blive drevet ud fra hensyn til miljøet, idet de store omkringliggende områder beskyttes mod sprøjtegifte. Og dele af virksomheden vil blive drevet som en non-profit organisation, hvis formål blandt andet er at generere arbejdspladser til socialt udsatte mennesker i kommunen. Projektet skulle også gerne give inspiration til andre landmænd om at gå den økologiske vej”, siger Bjørn Bjørnepote, afdelingsleder i Huset Venture.

I fremtiden vil Topkærgaard også kunne beskæftige personer i skånejob, ligesom visionen er at kunne arbejde med danske krigsveteraner.

Læs mere om Topkærgaard her http://topkaergaard.dk/wp/2016/04/26/jyllandsposten-skriver/ og på Topkærgaards egen hjemmeside http://topkaergaard.dk/wp/