HUSET VENTURE PARTNER I BANEBRYDENDE BESKÆFTIGELSESPROJEKT

Sammen med LO Midtjylland og foreningen Code of Care skal Huset Venture gennemføre et stort EU-projekt.

Huset Venture vil i de kommende år gå helt nye og spændende veje. Sammen med LO Midtjylland og foreningen Code of Care står vi bag et banebrydende beskæftigelsesprojekt med navnet ”Rummelig Imidt”. Projektet har netop fået støtte på 19,5 mio. kr. fra EU’s Socialfond gennem Vækstforum Midtjylland og herudover modtaget 10 mio. kr. fra de regionale erhvervsfremmemidler.

Der skal tages en lang række konkrete initiativer rundt i hele Region Midt, som kan give midtjyske borgere en ekstra chance for at komme i job, selv om de i dag er meget langt væk fra arbejdsmarkedet. Et af initiativerne er eksempelvis et indslusningsforløb, hvor borgere på kanten af arbejdsmarkedet bliver ansat i virksomheder med menneskelige og økonomiske ressourcer til at tage hensyn til en borgers særlige udfordringer.

Et andet initiativ er at skabe flere socialøkonomiske virksomheder som Huset Venture, der ansætter folk, der ikke kan arbejde på fuld kraft pga. enten sygdom, ulykke eller handicap.

Huset Venture har igennem 15 år opnået unik og stor ekspertise i at skabe arbejdspladser til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. En af de andre talrige ideer i ”Rummelig Imidt” er at samle socialøkonomiske virksomheder og virksomheder med social forståelse i netværk.

Det er Huset Ventures Videncenter, der har skrevet Socialfondsansøgningen.

Læs Region Midts pressemeddelelse om “Rummelig Imidt” her.