it genbrug

NU KAN VIRKSOMHEDERS BRUGTE IT-UDSTYR GENBRUGES PÅ DOBBELT BÆREDYGTIG VIS

Danmarks største, registrerede socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture i Aarhus, går nu helt nye veje med det nye forretningsområde, IT-Genbrug, hvor IT-udstyr genbruges.

– Det skal være slut med, at virksomheders brugte computere bare ligger ubrugte hen i kældre og andre steder – det skal i stedet genbruges til glæde for miljø og mennesker, siger Rasmus Svenstrup, afdelingsleder for IT-Genbrug i Huset Venture.

Derfor efterlyser Huset Venture nu virksomheders gamle it-udstyr, som Huset Venture så selv kan afhente.  Udstyret behandles herefter miljømæssigt korrekt og data slettes efter højeste internationale standarder. Så genbruges det som opdateret it-udstyr eller skilles ad og videresælges som jern, kobber osv.

– Elektronisk affald udgør cirka 70 procent af de giftige affaldsstoffer, vi mennesker leder ud i naturen: Det synes vi, der bør gøres noget alvorligt ved, siger Rasmus Svenstrup.

Men dermed er bæredygtigheden ikke sikret. Virksomheden dobler op på bæredygtigheden og ønsker også social bæredygtighed. 95 % af de ansatte har nedsat arbejdsevne og arbejder derfor i fleksjob.

– Vi mener, at der skal være anstændige jobs til alle – også selvom man ikke kan arbejde på fuld kraft pga. eksempelvis handicap. Og dermed er vi i den grad med til at skabe anstændige jobs, som faktisk er et af de verdensmål, som FN har formuleret. Så på den måde er vi dobbelt bæredygtige og donerer en virksomhed it-udstyr til os, kan virksomheden bruge det direkte i en evt. CSR-rapport, siger Inge Bak, Direktør i Huset Venture.

Ønsker du at blive kontaktet – så tryk her.