SØREN PAPE POULSEN BESØGER HUSET VENTURE

Justitsministeren har valgt at besøge vores afdeling i Storkøbenhavn.

Huset Venture er Danmarks største registrerede socialøkonomiske virksomhed med afdelinger i hele landet. Nu har vi inviteret justitsminister Søren Pape Poulsen til at se nærmere på vores type af virksomhed, og derfor besøger han hos os i Huset Venture Storkøbenhavn d. 9. februar.

– Vi glæder os rigtig meget til at vise Justitsministeren rundt, og fortælle ham om en socialøkonomisk virksomhed som vores. Vi er på mange måder en almindelig virksomhed der skal løbe rundt økonomisk, og herudover løfter vi også en stor samfundsmæssig opgave ved at ansætte mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, og det er i både samfundets og i det enkelte menneskes interesse, siger adm. direktør i Huset Venture, Inge Bak.

Huset Venture har afdelinger i både Aarhus i Østjylland, Ringkøbing i Vestjylland, Kolding i Sønderjylland, Nørresundby i Nordjylland og Ballerup i Storkøbenhavn. Erhvervsafdelingerne i de enkelte ”huse” er forskelligartede – i Storkøbenhavn har vi en systue, der producerer alt inden for skrædderi og herudover laver alt i hjælpemidler i tekstil til mennesker med handicap. Vi har også vores bæredygtige firmagavekoncept ”GAVER DER GAVNER” her. 95 % af vores ansatte er i fleksjob og kan derfor ikke arbejde på fuld kraft, men de er fortsat fyldt med ressourcer og potentiale.

– For os er en medarbejder, som kun kan arbejde 15 timer om ugen, ligeså dygtig og værdifuld som en, der kan arbejde 37 timer. Det handler jo ikke om antal af timer, men om den enkeltes ressourcer og kompetencer, siger Inge Bak.