udviklingsforløb, huset venture aarhus, fleksjob

FORSTÅELSE OG SAMARBEJDE HJALP MALIK VIDERE

Et skræddersyet og fleksibelt udviklingsforløb i Huset Venture var nøglen til, at Malik blev klar til praktik i IT-virksomhed.

Malik Lyberth var langt fra arbejdsmarkedet, da han startede i et job- og udviklingsforløb i Huset Venture Aarhus.

– Jeg havde brug for hjælp og støtte til at blive bygget op og finde ud af, hvorvidt et arbejde faktisk var muligt eller ej, og hvor meget jeg kunne holde til. Den hjælp fik jeg i Huset Venture, hvor jeg langsomt men sikkert gik op i arbejdstid. Jeg blev mødt af en forståelse og åbenhed for, hvad det præcist var, som jeg havde brug for – og jeg kunne mærke, at folk rent faktisk havde lyst til at hjælpe mig med at komme videre, fortæller Malik.

Maliks forløb i Huset Venture startede ud med individuelle samtaler og derefter en intern praktik i Huset Venture, hvor han arbejdede med genbrug og upcycling af brugt IT-udstyr. Det blev vejen videre til en ekstern praktik hos IT-virksomheden Fourcom i Aarhus, hvor han tester, rengør og klargør brugte PC’er til videresalg.

Udover Maliks egen indsats, fremhæver Huset Ventures socialfaglige konsulent, Susanne Søndergaard, især det tværgående samarbejde som nøglen til, at det lykkedes at få Malik stabilt op i arbejdstid og ud i ekstern praktik:

– Vi må sige, at vi har haft et super godt samarbejde med både Maliks sagsbehandler og virksomhedskonsulent ved Aarhus Kommune. For Malik var det bl.a. vigtigt med en glidende overgang mellem den interne og den eksterne praktik. Det krævede åbenhed fra kommunens side og samarbejde mellem flere parter, og det viste sig også at være det helt rigtige, udtaler Susanne.

I dag er Malik stadig i praktik hos Fourcom, hvor han befinder sig godt og er kommet meget tættere på drømmen om et job:

– Jeg forventer at skulle være i praktik i et stykke tid endnu, men vi går stærkt ud fra, at det ender i et fleksjob. Det er målet.

Vil du gerne vide mere om Huset Ventures Aarhus’ job- og udviklingsforløb? Så læs mere her: https://husetventure.dk/aarhus/job-og-udvikling/