DONATION FRA FYNSKE BANK GÅR TIL BANEBRYDENDE BUTIK

Huset Venture Kolding var en bærende del af butikken “Vielgut Studio” – Danmarks første socialøkonomiske pop-up-butik. Nu har butikken fået en pris på 100.000.

Vielgut Studio var en helt unik forretning baseret på et usædvanligt samarbejde. Det står helt klart, efter Fonden for Fynske Bank på Fynske Banks auktionærmøde i marts gav 100.000 kroner til butikken. Pengene blev først givet til rektor for Designskolen i Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen. Hun gav straks checken videre til repræsentant for Vielgut Studio, Karsten Hjort-Enemark, der er leder af Huset Venture Kolding.

Baggrunden for prisen er fondens ønske om at belønne gode initiativer og entusiastiske ildsjæle i de lokalområder, som Fynske Bank er en del af. 

– Vi er i Huset Venture Kolding meget ydmyge og beærede. Det er med stolthed, at vi modtager denne pris til Vielgut Studio. Det er et håndgribeligt bevis på, at når gode kræfter arbejder sammen, kan man sagtens skabe rigtige arbejdspladser til mennesker, der har brug for en hjælpende hånd, siger Karsten Hjort-Enemark.

Banebrydende samarbejde

Vielgut Studio blev drevet i et banebrydende samarbejde mellem Huset Venture Kolding, Designskolen Kolding, samt fem andre socialøkonomiske virksomheder og kommunale værksteder i Kolding. Projektet blev ligeledes støttet af Kolding Kommune.

Vielgut Studio havde udelukkende socialøkonomiske varer på hylderne. Fra butikken solgte medarbejdere egenproduceret kunsthåndværk og design. Den var et konkret bud på cirkulær økonomi i praksis, da den både var socialt og miljømæssigt ansvarlig. Formålet med butikken var at skabe arbejdspladser til mennesker, som befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Vielguts fremtid

Vielgut Studio eksisterede kun frem til årsskiftet, og det er endnu ikke besluttet, hvordan fremtiden skal være for butikken.

– De 100.000 kroner fra Fonden for Fynske Bank kan evt. bruges til videreudvikling af butikken, for vi håber selvfølgelig, at Vielgut Studio kan komme til at eksistere igen, siger Karsten Hjort-Enemark, der også fortsat er en del af styregruppen for Vielgut Studio. 

Udover Huset Venture Kolding og Designskolen Kolding bestod Vielgut Studio af 6 andre socialøkonomiske virksomheder og kommunale værksteder i Kolding – nemlig Altarp, NordhøjOvermarksgårdenZendoo, Horskær og Historicum.