HUSET VENTURE NOMINERET TIL SPECIALPRIS VED DANISH DIVERSITY AWARD

Dansk Industri og Goodtalks står bag prisen, der gives til virksomheder der er mangfoldige og inkluderende…

9. juni uddeler Dansk Industri (DI) og erhvervsnetværket Goodtalks for første gang Danish Diversity Award. Det foregår ved et stort anlagt arrangement i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. Huset Venture er som virksomhed blevet nomineret til en specialpris for at være en mangfoldig og inkluderende virksomhed – og det er netop de to begreber, prisen uddeles på baggrund af. Huset Venture driver som bekendt  virksomhed med det formål at skabe arbejdspladser til mennesker, der har brug for at arbejde i et fleksjob – pga. enten skjult eller synligt handicap. 90 % af de ansatte i Huset Venture er i fleksjob.

– Det er en meget stor ære at være nomineret til en specialpris til den første uddeling af Danish Diversity Award, og jeg synes, det er rigtig godt at sætte fokus på begreber som mangfoldighed i erhvervslivet i en tid, hvor Danmark har mangel på arbejdskraft. 14.000 mennesker – som er godkendt til fleksjob – er lige nu arbejdsløse, og virksomheder kan se på en virksomhed som vores og se, at mennesker i fleksjob er lige så dygtige og effektive som alle andre, så der kan man hente masser af arbejdskraft hurtigt, siger Inge Bak, direktør i Huset Venture.

Huset Venture er ikke bare mangfoldig i forhold til antallet af ansatte i fleksjob – men er inkluderende på flere områder. Blandt medarbejderne er hele 10 nationaliteter ansat, hovedparten af ledelsen er kvinder OG fire ud af de ni personer i ledelsen er selv i fleksjob.

– Jeg kan nærmest ikke forestille mig, at der findes virksomheder, der er mere inkluderende og mangfoldige, end os. Så jeg håber naturligvis, at juryen anerkender dette og giver specialprisen til Huset Venture, men nu må vi se. Uanset hvem modtageren bliver, er det jo naturligvis fuldt fortjent, siger Inge Bak.

Huset Venture har eksisteret i 25 år, har 170 medarbejdere på landsplan og har afdelinger i København, Aarhus, Kolding og Ringkøbing.

Se https://www.danishdiversityawards.dk/