socialøkonomiske virksomhed

HUSET VENTURE ER FYLDT 20 ÅR

Danmarks største registrerede socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture, er ikke længere teenager …

Hvad stiller man op, når man på trods af et synligt eller usynligt handicap har masser af faglig kompetence, gode ideer og virkelyst at bidrage med – men der tilsyneladende ikke findes arbejdsgivere, der har øje for ens kvaliteter?

For nu 20 år siden fandt en række ildsjæle på Daghøjskolen for Bevægehandicappede et svar: Hvis der ikke er arbejde at få, skaber vi da bare arbejdet selv. Og i december 1999 blev Huset Venture født i Stavtrup ved Aarhus – dengang som nu med fokus på menneskers ressourcer frem for deres begrænsninger.

Lars Holstein, udviklingskonsulent i Huset Venture, var med helt fra den spæde begyndelse:

”Det var et idealistisk projekt med stort I – i stedet for ikke at kunne komme i arbejde, så gjorde vi det bare selv. Det var passionen og virkelysten, der drev værket, hvilket tiltalte os meget,” siger han.

At der virkeligt var brug for et Huset Venture, har de forgangne 20 år tydeligt vist. For hvad der fødtes som en skæv ide fostret lidt i trods, voksede sig snart stærkt og levedygtigt og er i dag et granvoksent foretagende med 4 afdelinger rundt om i landet og ca. 170 ansatte – landets største registrerede socialøkonomiske virksomhed.

Inge Bak, administrerende direktør i Huset Venture, kipper med flaget for fødselaren og glæder sig allerede til de næste 20 år:

”Vi er stolte over, at Huset Venture har vist sig så livskraftigt, at vi i dag står stærkere end nogensinde. Det sender et tydeligt signal om, at der er behov for en virksomhed som vores – og jeg er ikke i tvivl om, at alle vores dygtige og kompetente medarbejdere vil sikre, at Huset Venture også i fremtiden kommer til at stå som en fornem repræsentant for udviklingen hen imod et endnu mere bæredygtigt samfund.”