HUSET VENTURE MED I NY KOMITÉ FOR SOCIALØKONOMI

Komitéen skal bidrage til at fastholde og fremme den socialøkonomiske udvikling i Danmark.

Huset Venture sidder med ved bordet, når den nyoprettede Komité for Socialøkonomi mødes for første gang d. 18. marts. Den nystiftede komité skal være med til at udfylde det tomrum, der er opstået, efter at Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder og det tilhørende vækstcenter blev lukket i efteråret.

Komitéen er sammensat af en række centrale aktører på det socialøkonomiske område, og gruppen skal sætte aktiviteter i gang, skabe netværk og formidle viden om socialøkonomi – og i det hele taget sikre, at det opbyggede momentum for socialøkonomi ikke løber ud i sandet.

– I Huset Venture ser vi frem til at blive en aktiv del af Komité for Socialøkonomi. Der er sket meget på det socialøkonomiske område de senere år, og det er vigtigt at fastholde og videreudvikle den udvikling – til gavn for hele samfundet, udtaler udviklingschef Kjeld Søndergaard fra Huset Ventures Videncenter.

Komité for Socialøkonomi får til huse hos Selveje Danmark, hvor direktør Jon Krog er en af initiativtagerne sammen med advokat Line Barfod fra Foldschack & Forchhammer og den tidligere leder af Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder, Charlotte Holmer Kaufmanas, der nu er udviklingschef ved Specialisterne.

Udover egne initiativer og aktiviteter håber komitéen at blive en aktiv samarbejds- og dialogpartner med et andet nyt initiativ, Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, der blev lanceret af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) d. 23. februar. Det nye dialogforum har nemlig også socialøkonomi som et af sine fokuspunkter, og det giver håb om et samarbejde, der kan udvikle socialøkonomien i Danmark yderligere.