HUSET VENTURE PLANLÆGGER ÅBNING AF NYT HUS I KOLDING

Artikel i avisen JydskeVestkysten om Huset Ventures fremskredne planer om endnu en afdeling.

Huset Venture arbejder løbende på at oprette afdelinger, og lige nu er den socialøkonomiske virksomhed langt med planer om at åbne en ny afdeling i Kolding.

– Vi planlægger at åbne en afdeling i Kolding Kommune. I forvejen er Huset Venture repræsenteret på Sjælland, i Østjylland, i Vestjylland og i Nordjylland, så med det nye Huset Venture i Kolding i den sydlige region er vi landsdækkende og kan arbejde videre derfra, fortæller konstitueret direktør i Huset Venture, Kjeld Søndergaard.

Et “Huset Venture” består altid af erhvervsafdelinger, samt en socialfaglig enhed der udfører borgerforløb. Huset Venture i Kolding skal bestå af et genbrugsbyggemarked med genbrug og upcycling af tøj og genbrug af byggematerialer – i første omgang vinduer. Og herudover en socialfaglig enhed, som skal gennemføre afklaringsforløb for borgere, som er på kanten af arbejdsmarkedet og har brug for støtte til at komme tættere på arbejdsmarkedet.

– Vi har arbejdet med dette felt i 17 år og har solid erfaring på området fra alle vores andre afdelinger, siger Kjeld Søndergaard.

Der skal umiddelbart i Huset Venture i Kolding ansættes en leder, otte fleksjobbere og herudover oprettes der 20 løbende pladser til borgerforløb. At Huset Venture skal åbnes i netop Kolding er ikke tilfældigt.

– Det har været afgørende for os, at Kolding Kommune er ambitiøse og langt fremme indenfor socialøkonomi. Og vi har hidtil haft et solidt og yderst konstruktivt samarbejde med kommunen, så vi glæder os til at komme endeligt i gang, siger Kjeld Søndergaard.

Den endelige aftale mangler formel godkendelse i Teknisk udvalg, Social- og Sundhedsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune.

Læs meget mere om Huset Ventures koncept her

Læs artiklen i JydskeVestkysten her.