Inge Bak, direktør, Huset Venture, Arne,

HUSET VENTURES DIREKTØR MED OPRÅB I JYLLANDS-POSTEN

Budskab: Drop alle eventuelle fordomme mod mennesker i fleksjob …

Huset Ventures direktør, Inge Bak, er en af de erhvervsledere herhjemme, der har allermest erfaring med at ansætte mennesker i fleksjob. Hele 95 % af vores 160 ansatte på landsplan er nemlig i fleksjob – og derfor er Huset Venture en af de virksomheder i Danmark,  der har et unikt kendskab til målgruppen.

Ganske særligt for Huset Venture har vores ansatte mange forskellige faglige baggrunde, uddannelser og kompetencer, da vi – i vores fire afdelinger på landsplan – forretningsmæssigt spænder helt fra eksempelvis et reklamebureau i Aarhus, en systue i hovedstadsområdet og til træproduktion i Ringkøbing og pakkeri i Kolding. Selv i vores ledelse sidder adskillige mennesker ansat i fleksjob.

Den massive erfaring har nu fået Inge Bak til at komme med en opfordring i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Inge Bak mener, at fordomme mod mennesker i fleksjob er en stopklods for ansættelser på det øvrige arbejdsmarked.

– I en tid med mangel på arbejdskraft i Danmark er det et stort problem, at mennesker i fleksjob af virksomheder ofte opfattes som nogle, der kun kan udføre enkle service-opgaver på arbejdsmarkedet. Dette fører til arbejdsløshed og tabt potentiale. Vi ved af erfaring, at mennesker i fleksjob kan fungere på alle niveauer i en virksomhed, siger hun.

Inge Bak mener, at vi danskere – for at få flere i fleksjob – skal lære at mennesker ansat i fleksjob er fagligt forskellige, og erhvervslivet skal bryde med normen om 37 timers arbejdsuge som eneste mulighed. Vi mangler på det danske arbejdsmarked at omfavne mangfoldigheden, herunder fysiske og psykiske handicaps, så flere kan blive ansat i fleksjob. Når vi ser værdien i dette, vil vi alle vinde, siger hun.

Se debatindlægget her:

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE16512805/drop-alle-fordomme-om-mennesker-i-fleksjob/