turismekursus

HUSET VENTURES TURISMEKURSUS I FULD GANG

Vores turismekursus er et effektivt springbræt til job i branchen – sandsynligvis  også i år …

I Huset Venture Ringkøbing har vi netop slået dørene op for vores traditionsrige turismekursus, hvor vi giver ledige borgere i kommunen mulighed for at prøve kræfter med turistbranchen. På kurset stifter man bekendtskab med discipliner som tysk, kundeservice og konflikt- og stresshåndtering samt kommer i brancherelateret praktik.

Huset Venture Ringkøbing har de tidligere år haft succes med at hjælpe kursisterne i job indenfor så forskellige turistrelaterede arbejdsområder som fx butiks- og museumsbranchen – og vi håber naturligvis på at fortsætte den gode stime med årgang 2024. Ikke mindst ved at tilpasse kurset til de nuværende krav på beskæftigelsesområdet og ved i høj grad at fokusere på den enkelte kursists kompetencer og ønsker.

– En af de ændringer, vi har lavet i forhold til de tidligere år, er, at vi giver kursusdeltagerne mulighed for en uges ”snuspraktik” efter 4 uger. Her stifter de bekendtskab med arbejde i butiksbranchen, og det giver både dem og os som kursusudbydere en ide om, hvor den enkeltes styrker og svagheder ligger, og hvordan vi skal tilrettelægge deres videre kursus- og praktikforløb, siger Steen Lund, regionschef i Huset Venture Ringkøbing.

Netop engagementet i den enkelte er noget, der lægges stor vægt på i kursusforløbet, og der er da også tilfredshed at spore blandt kursisterne:

– Det lyder på kursusdeltagerne til, at de er begejstrede og føler, at de faktisk får noget ud af forløbet hos os, siger Steen Lund.

Om kursisterne så også i sidste ende løber med den ultimative gevinst, et job i turistbranchen, må fremtiden vise. Men i betragtning af turismekursets tidligere resultater står Huset Venture inde for, at målstregen kan skimtes i det fjerne…