PÅ JAGT EFTER SMYKKESTEN PÅ STRANDEN

Huset Ventures kreative værksted ”Genstart” er altid på udkig efter kreative løsninger. I denne uge gik værkstedets kursister på stenjagt på stranden.

Hvad gør man, når man i et kreativt værksted mangler sten til smykker og figurer? Ja, så samler man kursisterne, som alle er flygtninge og tager på stenjagt ved Vesterhavet. Mandag morgen i uge 35 besluttede kursuslederne, Katrine Flytkjær og Hanne Lauridsen, at pakke kaffekurven og tage kvinderne i ”Genstart” med på tur til stranden. Det var skønt vejr, og de kurdiske kvinder smed skoene, gik rundt i sandet og samlede sten til at male på, til at lave smykker af og til at bygge små dyr af.
Kurset i Huset Venture er til for at skabe integration, og udflugten blev en kærkommen lejlighed til dette. Der blev snakket en masse, både på kurdisk og på dansk. Kvinderne satte sig i en rundkreds og begyndte at klappe i takt og synge kurdiske sange. En af kvinderne rejste sig op og begyndte at danse til. Kursuslederne lovede at finde nogle danske sange, f.eks. Rasmus Seebach og Outlandish, for at kunne give kursisterne indblik i den danske kultur. Der var en fantastisk kontakt mellem danske og syriske kvinder, og alle nød turen og ville gerne være blevet hele dagen.

På vej tilbage fra stranden stoppede hele holdet i Blå Kors Genbrug i Søndervig, hvor flere af kvinderne fik købt tøj. Og fem minutter blev hurtigt til et kvarter. Efter udflugten var der frokost i Huset Venture sammen med Hanne Lauridsen, Lene Borch og mændene fra værkstedet.