MARKANT KVALITETSSTEMPEL TIL HUSET VENTURE I DANMARK

Alle fem Huset Venture-virksomheder herhjemme er nu registreret socialøkonomiske – det officielle bevis på et unikt socialt ansvar.

Den socialøkonomiske branche er på vej frem i Danmark. ”Socialøkonomisk virksomhed” betyder, at en virksomhed skal løbe rundt økonomisk, og at den også skal bygge på en social ide. I Huset Ventures tilfælde er ideen at skabe arbejdspladser til mennesker, der ikke kan arbejde på fuld tid. 90 % af Huset Ventures ansatte er i fleksjob pga. enten handicap, ulykke eller sygdom.

For at booste den socialøkonomiske branche har regeringen indført en mulighed for at blive officielt godkendt ved at få et officielt stempel som registreret socialøkonomisk virksomhed. For at opnå denne godkendelse skal man som virksomhed leve op til følgende 5 kriterier.

1. Virksomheden skal have et socialt formål
2. Virksomheden skal være erhvervsdrivende
3. Virksomheden skal være uafhængig af det offentlige
4. Virksomheden  skal være inddragende og ansvarlig
5. Virksomheden skal have en social håndtering af overskud efter skat

Alle fem virksomheder med navnet Huset Venture herhjemme er nu godkendte – se http://socialvirksomhed.dk/registrering/registrerede-socialokonomiske-virksomheder-i-danmark/@@company_search?SearchableText=huset+venture

– Jeg er meget stolt over det officielle stempel, som vi nu har fået. Registreringen synliggør Huset Ventures store sociale ansvar. Når man handler med os, får man helt automatisk et socialt ansvar med – uden det koster ekstra, siger Lars Raun, direktør i Huset Venture Danmark.

Der ligger et ”Huset Venture” i Storkøbenhavn, Aarhus, Haderslev, Ringkøbing og i Nørresundby. Med registreringen er det let for kunder og investorer at finde socialøkonomiske virksomheder og dermed få vished for, at et firma arbejder på en måde, der er samfundsgavnlig.