ledige i job, huset vemture ringkøbing, job og udvikling

STOR SUCCES MED AT FÅ UDFORDREDE LEDIGE I JOB

Efter første halvår af 2024 kan Huset Venture Ringkøbing se tilbage på en høj succesrate for sine forløb for udfordrede ledige, hvor over halvdelen er kommet i job.

Når Jobcenter Ringkøbing-Skjern sender ledige i job- og udviklingsforløb i Huset Venture Ringkøbing, så er resultatet ofte meget positivt. Status efter første halvår af 2024 er således, at hele 60 % af de ledige ender i job efter forløbets afslutning – heraf 40 % i ordinær beskæftigelse og 20 % i fleksjob.

Tallene er særligt imponerende, når man medregner, at mange af de ledige, der kommer i forløb i Huset Venture, ofte har andre udfordringer end blot ledighed – og at der derfor kan være ekstra barrierer i forhold til at blive en del af arbejdsmarkedet.

Udover de 60 %, der ender direkte i job, er der også en større gruppe, der på anden vis er blevet afklaret og hjulpet videre – f.eks. til uddannelse, seniorpension eller indstilling til førtidspension. Således er det kun 23 % af de ledige, som er blevet ”sendt tilbage” til jobcentret efter et forløb i Huset Venture, hvilket er et lavt tal set i forhold til målgruppen.

– Vi er naturligvis glade og stolte over, hvor mange mennesker vi får hjulpet videre – og at størstedelen faktisk kommer i job. Udover vores egen indsats i Huset Venture, så skyldes succesen også et rigtigt godt samarbejde med virksomhederne i lokalområdet samt et tæt samarbejde med jobcentrets rådgivere, der formår at se på den enkeltes behov, udtaler Steen Lund, regionschef i Huset Venture Ringkøbing.

Du kan læse mere om Huset Ventures job- og udviklingsforløb på:
https://husetventure.dk/ringkobing/job-og-udvikling/