turismekursus

TURISMEKURSUS TIL FLEKSJOBBERE GJORT PERMANENT

Succesfuldt pilotprojekt omkring turismekursus nu gjort til et permanent uddannelsestilbud i Huset Venture Ringkøbing.

Huset Venture og Jobcenter Ringkøbing-Skjern har de seneste to år arbejdet sammen om et projekt, der har undersøgt muligheden for at løse to udfordringer i kommunen; nemlig en mangel på arbejdskraft i turisterhvervet, samtidig med et behov for at fremme beskæftigelsen for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Spørgsmålet var, om man kunne slå to fluer med ét smæk ved at uddanne ledige fleksjobbere til at varetage jobs i turistbranchen?

Ifølge den afsluttende projektevaluering fra december 2019 er svaret et klart ja. I løbet af projektperioden gennemførte 29 deltagere et særligt tilrettelagt turismekursus i Huset Venture, hvor de både gennem teori og praksis blev klædt på til et job i turistbranchen. Ved projektets afslutning var 20 ud de 29 deltagere kommet i beskæftigelse – og alle i stillinger med turistrelaterede arbejdsopgaver.

Den høje succesrate på 69 % har medført, at turismekurset nu er gjort til et permanent uddannelsestilbud, og i Huset Venture er man allerede i gang med nye kursushold

”Vi har planlagt fire kursusforløb her i 2020, og de første to hold er i fuld gang. Det går også godt med at finde praktikpladser til alle rundt omkring i forskellige lokale virksomheder, så det er rigtigt positivt”, fortæller Steen Lund, der er regionschef i Huset Venture i Vestjylland.

På turistkurserne er der plads til ca. 12 deltagere på hvert hold, hvor deltagerne over fem uger får teoretisk og praktisk viden om turisterhvervet og kommer ind på emner som kundeservice, salg/afsætning, tysk, konflikthåndtering m.m.. Herefter gennemføres en praktikperiode på minimum fire uger.

Kurset er primært er rettet mod ledige fleksjobbere, men målgruppen kan også være kontanthjælpsmodtagere, borgere i ressourceforløb eller borgere, der har været på sygedagpenge og som har behov for at blive omskolet til et andet fagområde.

Ifølge Steen Lund er der god grund til at tro, at også de kommende hold vil få succes med at finde beskæftigelse inden for turistbranchen:

”Vi har to store turistmagneter på vej i Ringkøbing-Skjern Kommune i form af oplevelsescentret Naturkraft og feriecentret Lalandia. Så kursisternes muligheder for at få job bliver bestemt ikke mindre.”

Hvis man vil vide mere om turismekurset, kan man kontakte Huset Venture Ringkøbing på tlf. 86 28 35 20 eller mail: ringkobing@husetventure.dk