udviklingsforløb, stu, huset venture storkøbenhavn

HUSET VENTURE-FORLØB HJALP ALEX OVER FORHINDRINGER OG VIDERE MOD UDDANNELSE

Et udviklingsforløb i Huset Venture satte gang i en både faglig og personlig markant udvikling hos Alex og banede vejen for videre uddannelse.

Da Alex på 22 år startede i et udviklingsforløb i Huset Venture, var det med komplekse udfordringer som PTSD, angst og skizofreni i bagagen. Alex havde godt nok gennemført gymnasiet et år forinden, men det havde kostet blod, sved og tårer – og perioden derefter var præget af tvivl om fremtiden og valg af uddannelse.

I forbindelse med uddannelseshjælp fik Alex dog tilbudt et udviklingsforløb i Huset Venture med muligheden for at arbejde kreativt med smykker og syning. Ud over den faglige læring, satte det gang i en positiv personlig udvikling:

– I modsætning til andre steder, jeg havde været, så blev jeg hurtigt tryg her. Jeg oplevede nogle rammer, hvor der blev taget hensyn, hvor mine grænser ikke blev overskredet, og hvor jeg fik lov til at lære tingene i det rette tempo. Det gjorde også, at jeg fik nemmere ved at snakke med folk og deltage i det sociale, hvilket jeg normalt ikke gør, når jeg møder nye mennesker, fortæller Alex

Udviklingen blev så markant, at Alex efter eget ønske var med på en uddannelsesmesse i februar måned for både at repræsentere Huset Venture og samtidig fortælle om det at være i et sy- og designfagligt uddannelsesforløb som ung person med særlige behov.

– Alex gjorde det virkeligt godt med at fortælle om både Huset Venture og sine egne erfaringer på messen til en masse mennesker. En præstation, der var fuldstændig utænkelig for bare 3-4 måneder siden. På den måde var det også med til at vise andre unge, at selv om man har haft det svært, så er det muligt at komme videre – både uddannelsesmæssigt og personligt, udtaler Susanne Juulsgaard, der er afdelingsleder i job- og udviklingsafdelingen i Huset Venture Storkøbenhavn.

Alex har nu afsluttet sit forløb i Huset Venture, da en del af planen er at blive afprøvet i et nyt praktikforløb et andet sted. Både Alex og Huset Venture håber og tror dog på, at Alex efterfølgende kan vende tilbage til Huset Venture i en elevplads for at tage uddannelsen som beklædningshåndværker.

Du kan læse mere om Huset Ventures job- og udviklingsforløb her.
Er du ung og interesseret i et STU-forløb med fokus på syning og design, så læs mere her.