coffee beanies, huer

HUSET VENTURE STORKØBENHAVN OG AFRIKANSKE KAFFEBØNDER LAVER HUER

Huerne (Coffee Beanies) er strikket i Afrika, og de forsynes med mærkater i Danmark.

Langt fra Danmark, under sydens brændende sol, strikkes der lige nu huer på livet løs – og Huset Venture har en finger med i spillet. Når huerne er færdigstrikket, trækker de nemlig nordpå til Storkøbenhavn, hvor vores syersker i systuen sidder klar til at forsyne dem med mærkater, der ingen tvivl efterlader om, at det ikke er en hvilken som helst hue, kunder i hele Danmark kan trække over hovedet, når vinteren melder sin ankomst. Det er “Coffee Beanies” – huer strikket af afrikanske kaffebønder.

Inde i huerne vil der ovenikøbet ligge en lille seddel på med navnet på den person, der helt konkret har strikket huen. Sedlen er med til at give den enkelte hue en særegen historie og er med til at give “Coffee Beanies” en spændende storytelling.

Det hele startede i 2017 i kaffebjergene i det nordlige Burundi, hvor grundlægger af Coffee Beanies, daværende gymnasielærer Aimee Kjær under en rundtur i landet befandt sig:

– Der er rædsomt fattigt i Burundi, og der er ingen økonomisk fremdrift. Jeg faldt i snak med forskellige kvindegrupper – 60 % af kaffebønderne er kvinder – og da det viste sig, at de i en af grupperne kunne strikke, tog ideen om Coffee Beanies form: Kvinderne strikker huer, og vi står for markedsføring og salg.

Der gik ikke længe, før strikkegrupperne begyndte at knopskyde i både Burundi og nabolandet Rwanda. Og det giver da også god mening: Ved at strikke en enkelt hue om ugen kan hver strikker fordoble levegrundlaget for sin familie.

Mening giver det også for Aimee Kjær at involvere Huset Venture Storkøbenhavns systue, hvor vi har 13 nationaliteter ansat. Hun har tæt kontakt til det burundiske samfund i København og ved, hvor vanskeligt det kan være for indvandrere og flygtninge at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Aimee Kjær er derfor meget positiv overfor mangfoldigheden i Huset Venture.

–  Det er så godt, at Huset Venture  giver indvandrere og flygtninge mulighed for arbejde – og samarbejdet har virkelig gledet. Nogle af opgaverne er lidt hurtige og spontane, og der har jeres systue bare altid været klar, siger Aimee Kjær.