bæredygtige poser, ikea, huset venture

HUSET VENTURE SYR BÆREDYGTIGE POSER FOR IKEA GENTOFTE

Bæredygtige poser i genbrugstekstiler fra IKEAs sortiment bliver nu solgt i Rodebutikken i IKEA Gentofte som en del af varehusets bæredygtighedsstrategi. Huset Venture både designer og syr bæreposerne…

Bag facaden på IKEA på Nybrovej gemmer der sig andet og mere end inventar til hjemmet og kødboller til maven. Der gemmer sig samfundssind og vilje til at bevæge sig ad bæredygtige nye veje – og Huset Venture er en oplagt makker på turen.

Charlotte Dahl, Sustainability Project Leader i IKEA Gentofte, fortæller:

– Vi stod med sofabetræk og andet tekstil, som vi desværre ikke kunne bruge selv, så vi søgte efter egnede systuer, som vi kunne donere stoffet til – og fandt Huset Venture. Det store sociale ansvar, I som virksomhed tager, går godt i tråd med vores egen strategi om at bidrage positivt til lokalsamfundet.

Huset Ventures systue tog imod udfordringen, og snart så en prototype på bæredygtige poser af stof dagens lys. IKEA Gentofte var så glade for resultatet, at vores systue i første omgang fik en ordre på 1000 styk.

– Vi synes, det er oplagt at sælge genbrugsposerne i Rodebutikken i varehuset, hvor vi giver udstillingsmodeller, varer med små skader eller udgåede varer en chance til. Jo længere vores produkter lever, jo mindre belaster vi klimaet. Vi er meget glade for at Huset Venture hjælper os med at give tekstilerne en ny funktion, siger Charlotte Dahl.

Genbrugsposerne bliver muligvis ikke det eneste, Huset Venture kommer til at bidrage med i samarbejdet med IKEA Gentofte.

– Vi udveksler løbende forskellige ideer med Huset Venture. Vi håber, stofposerne kan være et blivende initiativ og ser i øjeblikket også på muligheden for at udvide samarbejdet til at gælde andre ydelser, der kan være til gavn for både mennesker og miljø, siger Charlotte Dahl.

I Huset Venture Storkøbenhavn udtrykker regionschef Marina Hoffman også glæde ved samarbejdet:

– Det er en meget stor ære for os at samarbejde med IKEA Gentofte, og det viser, at vores stædige arbejde med bæredygtighed på både det sociale og miljømæssige plan kan betale sig.