hamp, designtøj, fartøj, huset venture storkøbenhavn

HUSET VENTURE SYR MED HAMP

Elegant og holdbart designtøj lavet af hamp – det er ikke helt ude i hampen. Tværtimod …

I Huset Venture Storkøbenhavns systue tilstræber vi ikke kun et konstant højt håndværksmæssigt niveau, men skuer samtidig også ud mod en bæredygtig fremtid. Således syr vi netop nu en spændende kollektion for det nystartede tøjfirma Fartøj, hvis særkende er, at alt stoffet er lavet af hamp.  Ellen Bahnsen Gotthelf, projektleder og designer i Fartøj, fortæller:

– Eksempelvis økologisk bomuld er ganske vist bedre end konventionelt, men der er råstoffer, der er bedre endnu. Hamp kan leve udelukkende på regnvand og kan vokse i norden, og den nære produktion tror vi i Fartøj på, at der er fremtid i.

Det er ikke kun miljømæssig bæredygtighed, der fokuseres på i Fartøj. Også den sociale bæredygtighed spiller en afgørende rolle – ikke mindst for valget af Huset Ventures systue som samarbejdspartner.

– Første gang vi kom ud til Huset Venture, faldt vi pladask for stedet. Der var simpelthen så god karma, og folk var imødekommende og talentfulde. Jeg går meget op i, at vi kan krydse af ved flere ting: at vi har bæredygtigt stof, vi har bæredygtige knapper osv. – og vi har en bæredygtig systue, som ikke kun er bæredygtig på miljøområdet, men også socialt, siger Ellen Bahnsen Gotthelf.

Og lad dig endelig ikke narre af betegnelsen ”Fartøj”. Tøjet er unisex og kan bæres af mand såvel som kvinde samt alt derimellem. At navnet tillige er dobbelttydigt, er helt bevidst:

– Vores tøj er inspireret af min far, men samtidig er ”Fartøj” også symbolsk. Som et skib, der bærer fremtiden med sig, på vej mod en ny bevidsthed om bæredygtighed på flere parametre og et nødvendigt opgør med brug og smid væk-kulturen, siger Ellen Bahnsen Gotthelf.

 

hamp, designtøj, fartøj, huset venture storkøbenhavn

hamp, designtøj, fartøj, huset venture storkøbenhavn

hamp, designtøj, fartøj, huset venture storkøbenhavn