JUSTITSMINISTEREN PÅ BESØG

Søren Pape Poulsen fik set en socialøkonomisk virksomhed i fuld funktion under sit besøg hos Huset Venture Storkøbenhavn. 

Det var en veloplagt justitsminister, der d. 9. februar lagde vejen forbi Huset Venture Storkøbenhavn i Ballerup. Her skulle Søren Pape Poulsen se, hvordan en socialøkonomisk virksomhed fungerer. Først var der tid til at besøge gaveafdelingen, der tilbyder bæredygtige firmagaver og herefter besøgte han systuen, der både tilbyder syning og skrædderi, men også producerer hjælpemidler i tekstil til mennesker med handicap. 95 % af de ansatte er i fleksjob på grund af nedsat arbejdsevne.

– Vi er stolte over, at justitsministeren sagde ja til vores invitation. Og vi er stolte over at kunne fremvise en effektiv og velfungerende virksomhed med så stor en andel i fleksjob. Det er en stor fordel for samfundet at få fleksjobbere i beskæftigelse, og det er en meget vigtig ting for det enkelte menneske at have et arbejde og dermed kunne bidrage, fortæller Inge Bak, administrerende direktør i Huset Venture.

Huset Venture er Danmarks største registrerede socialøkonomiske virksomhed med afdelinger i både Aarhus i Østjylland, Ringkøbing i Vestjylland, Kolding i Sønderjylland, Nørresundby i Nordjylland og Ballerup i Storkøbenhavn. Vi er på mange måder en almindelig virksomhed, der skal løbe rundt økonomisk, men herudover løfter vi en stor samfundsmæssig opgave ved at ansætte mennesker der pga. eksempelvis sygdom eller ulykke eller medfødt handicap ikke kan arbejde på fuld tid.

– For os er en medarbejder, som kun kan arbejde 15 timer om ugen, ligeså dygtig og værdifuld som en, der kan arbejde 37 timer. Det handler jo ikke om antal af timer, men om den enkeltes ressourcer og kompetencer, siger Inge Bak.