designeriet, huset venture storkøbenhavn

UNGE MED DIAGNOSER KAN MED NY UDDANNELSE SY SIG TIL EN BEDRE FREMTID

”Designeriet” åbner nu i hovedstadsområdet – en 3-årig uddannelse med fokus på syning, design og håndarbejde.

Så er der nye uddannelsesmuligheder for unge med især psykiske diagnoser. Nu slår den socialøkonomiske virksomhed Huset Venture Storkøbenhavn dørene op for ”Designeriet”, en 3-årig STU-uddannelse målrettet unge i alderen 17-25 med en særlig kreativ interesse for syning, design og håndarbejde. STU betyder særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse og er et uddannelsestilbud til unge, der ikke kan tage en traditionel uddannelse.

Designeriet vil den unge blive uddannet indenfor syfaget, og herudover vil der være undervisning i hverdags-skills og i almene skolefag. Målet er, at eleverne udvikler sig og får både faglige, sociale og praktiske kompetencer, der ruster dem til fremtidig uddannelse og arbejde. Som en vigtig del af uddannelsen får de unge erfaring med arbejdsmarkedet med praktik på Huset Ventures systue.

– Et trygt studiemiljø er afgørende for elevernes succes, og vi har i Huset Venture specielle forudsætninger for at danne rammen om et godt forløb for den enkelte, da vi er en socialøkonomisk virksomhed, der tager et stort socialt ansvar, siger Marina Hoffmann – regionschef i Huset Venture Storkøbenhavn.

Med Designeriet satser Huset Venture på at skabe brobygning til arbejdsmarkedet, så den unge efter forløbet kan komme ud og arbejde i branchen – f.eks. som ufaglært syerske.

– Vi har solid erfaring med, at arbejdet med sy- og designprocesser har en række gavnlige effekter i forhold til den unges generelle trivsel. Så vi kan altså give den unge et boost på både det faglige og på det personlige plan, og dermed skaber vi de bedste muligheder for, at den unge kan klare sig godt i sin fremtid, slutter Marina Hoffmann.

Ønsker du som forældre eller elev at vide mere om den nye STU – så læs mere her:

TIL ELEVER: https://husetventure.dk/storkobenhavn/stu/til-elever/

TIL FORÆLDRE: https://husetventure.dk/storkobenhavn/stu/til-foraeldre/

TIL SAGSBEHANDLER: https://husetventure.dk/storkobenhavn/stu/til-uu-vejledere/

Læs mere om ”Designeriet” og Huset Venture her: https://husetventure.dk/storkobenhavn/stu/