KOLDING KOMMUNE OG HUSET VENTURE I ENDNU TÆTTERE CIRKULÆRT SAMARBEJDE
Huset Venture har som socialøkonomisk virksomhed overtaget den daglige drift af Kolding Kommunes møbellager …
At Kolding Kommune er en af de kommuner herhjemme, der er helt fremme i det kommunale felt, når det handler om fokus på cirkulære og dermed bæredygtige initiativer er endnu engang konkret bevist. Kolding Kommune har netop indgået en samarbejdsaftale med den socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture, der fremover skal forestå den daglige drift af kommunens succesfulde møbellager. Huset Ventures medarbejdere på møbellageret er alle ansatte i fleksjob og arbejder på nedsat tid.
– Jeg er virkelig stolt over, at Kolding Kommune overlader den daglige drift af møbellageret til os i Huset Venture, og jeg ser det som en stor anerkendelse af vores fagligt dygtige ansatte i fleksjob. Det er konkret bæredygtighed, når Kolding Kommune på denne måde udviser både et ekstraordinært stort miljømæssigt ansvar, men i høj grad også et socialt ansvar ved at indgå samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed, hvor 95 % af vores ansatte er i fleksjob pga. helbredsmæssige udfordringer, siger Karsten Hjort-Enemark, regionschef i Huset Venture Kolding.
Kolding Kommunes møbellager har siden 2021 indsamlet brugte møbler fra kommunale forvaltninger, skoler, institutioner osv. Når en kommunal enhed i Kolding i dag har brug for møbler, kan de nærmest gratis rekvirere dem på møbellageret, da kommunen jo har betalt for møblerne en gang før. Dette koncept har på nuværende tidspunkt sparet Kolding Kommune for hele 7 millioner kroner i møbel-indkøb.
Siden møbellagerets start har Huset Venture haft ansatte i fleksjob beskæftiget på møbellageret, men fremover skal de fleksjob-ansatte altså forestå hele processen fra afhentning af møbler, registrering, lageradministration, fotografering af alle møbler til lagerets it-system, udlevering m.v.
Udover arbejdspladser til mennesker i fleksjob vil møbellageret også fremover få en værdi som såkaldt ”jobtræningsbane” – altså en form for praktikplads. Huset Venture Kolding har i samarbejde med Kolding Jobcenter nemlig udviklet en jobforløbet ”På Vej til Arbejde”. Forløbet skal bringe udsatte ledige i job, og møbellageret vil fungere som ”jobtræningsbane” i lighed med øvrige erhvervsområder i Huset Venture Kolding. På den måde bliver møbellageret altså en del af ”På Vej til Arbejde” og ledige i Kolding Kommune får mulighed for at bruge lageret til at komme ind på arbejdsmarkedet, hvor målet er at komme i job eksternt på længere sigt.
– Det er jo en helt usædvanlig succes, at møbellageret sparer kommunen for store udgifter, og når det økonomiske så går hånd i hånd med det miljømæssige og sociale – så er det jo en unik gevinst på adskillige parametre, slutter Karsten Hjort-Enemark.