Historien bag | Huset Venture Ringkøbing

RINGKØBING

HISTORIEN BAG HUSET VENTURE

Huset Venture er resultatet af en ide, der blev fostret af en række ildsjæle på Daghøjskolen for Bevægehandicappede i Aarhus op gennem 1990’erne.

Udviklede unik ide

Eleverne og skolens leder var frustrerede over, at det stort set var umuligt at få job, hvis man havde nedsat arbejdsevne. Sammen udviklede de den unikke ide om at skabe en privat virksomhed for mennesker med handicap, hvor man havde fokus på ressourcerne hos den enkelte frem for begrænsningerne.

Knopskydning

Ideen blev til en realitet i 1999, hvor Huset Venture slog dørene op i Stavtrup ved Aarhus. Virksomheden udviklede sig hurtigt med knopskydning af forskellige erhvervs- og kursusaktiviteter, og hvad der startede som en skæv ide og trods-reaktion, har nu udviklet sig til flere professionelle Huset Venture-virksomheder rundt om i landet, hvor godt 90% af de ca. 200 medarbejdere har en varigt nedsat arbejdsevne.

KLAR TIL EN SNAK

om-os-husetventure-ringkobing

HUSET VENTURE RINGKØBING

Kimen til Huset Venture i Ringkøbing blev lagt i 2006 i form af projektet ’Fra A til Å’, der var rettet mod at hjælpe voksne med læse- og skrivevanskeligheder i Vestjylland ved hjælp af it-værktøjer. Behovet for læse- og skrivestøtte viste sig at være stort nok til en mere permanent indsats, og med dette fokus blev Huset Venture formelt etableret i 2007 med adresse i Tim.

I 2009 fik Huset Venture bevilget penge via SATS-puljen til et 4-årigt projekt, ’Center for Livsnavigation’, hvor vi fortsatte det gode samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, fagbevægelsen og private virksomheder om at højne læse-, skrive- og it-kompetencer hos voksne med læse-/skrivebesvær.

Samtidigt gav projektet mulighed for opstart af flere kursus- og uddannelsesaktiviteter, og vi har fortsat udviklet denne del, selv efter at Center for Livsnavigation-projektet udløb i 2013.

Vi udvider fortsat vore aktiviteter i tæt samarbejde med kommuner, virksomheder og andre partnere. I dag har Huset Ringkøbing f.eks. butik med kunst-/håndarbejde, træ- og metalværksted, pakkeri og en kursus- og afklaringsenhed, der tilbyder forskellige forløb for ledige fleksjobbere, kontanthjælpsmodtagere, flygtninge m.fl.

SKAL VI TA’ EN SNAK ?

Huset Venture
Birkmosevej 20
DK- 6950 Ringkøbing
Danmark

Telefon: 8628 3520

Email: ringkobing@husetventure.dk
CVR: 24 99 23 30
P-nummer: 10 17 46 24 11

 

 

Kontaktformular

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

© Huset Venture Ringkøbing, 2020. All Rights Reserved